středa 28. února 2018

RECEPT - Burger tortila

Ahojte :) 


Přeju krásnou středu, já středy nesnáším, jsem od rána ve škole, kde je fakt kosa, venku kosa, v šalině kosa... A pak mě ještě večer přivítá vražednej trenink :D Tak doufám, že máte lepší den než já, teď už mám padla, všechno hotovo a čeká mě jen troška psaní jako relax a to už je fajn :) 

Já vůbec nevím, jak bych měla tenhle recept pojmenovat. Prostě je to mletý maso opečený na pánvi, který se pak dá dopéct v tortile. Mám na facebooku lidi, kteří se vyžívají v přidávání růsných tématicky zaměřených věcí - nesnesitelně sladkých koťátek, fórů plných černého humoru, polohaných slečen na jehlových podpatcích, no a pak jsou tu ti, který miluju nejvíc - foodporn videa. A právě díky jednomu takovýmu příspěvku jsem se dostala k tomuhle receptu. Je z facebookové stránky Twisted a mělo by to vypadat nějak takto: 



A jdeme na to. Doba přípravy do 30 minut, 4 porce

Ingredience

1 střední cibulka
olej
250 g mletého masa vepřového
 (jsem chudej student, na hovězí nemám :D)
6 plátků sýru (eidamu, ale nejlepší bude ten měkký, co se dává do burgeru)
2 pl kečupu
pepř, sůl
2 plátky tortilly
sezamová semínka

Postup

Na panvi zpěníme cibulku, poté přidáme maso, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Až je maso hezky osmahnuté, přidáme kečup a necháme probublat. Můžete klidně zakrýt pokličkou.
Troubu rozehřejeme na 150 stupňů, nachystáme si formu na pečení nebo nějaký vyšší plech, vyložíme papírem (já ho namáčím, aby se lépe přizpůsobil), na dno dáme jednu tortillu, na to naši směs z pánve, zakryjeme sýrem a nahoru položíme druhou tortillu. Potřeme troškou oleje a nasypeme sezanová semínka. Přes celý plech natáhneme alobal a necháme 15 minutek péct. Potom alobal sundáme a necháme ještě 5 minut dopéct, aby vrchní tortilla zkřehla.

Dobrou chuť! :) 

Pro nejnovější informace mě nezapomeňte sledovat na Facebooku :) 
A pro více fotek mrkněte na můj instagram

4 komentáře:

  1. Jéé podobný recept jsem také dělala :D já teda ale ze 100% hovězího :) Moc se Ti to povedlo! Když jsem já dala druhou tortilu, tak mi to pak vůbec nešlo krájet a úplně se mi to rozjíždělo. Zatím jsem nenašla odvahu to zkusit znovu xD Jinak jsem se tě chtěla zeptat, zda by jsi nechtěla spřátelit blogy, ten tvůj se mi moc líbí :) Kdyžtak více věcí k tomu najdeš tady

    Zatím se měj krásně! ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi zlato ♥ To byla teda rychlost :) Já už to mám také hotové ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to suprově a ani to není nějak náročné, což je pro mě jako naprosté trdlo v kuchyni moc dobře. Spojení mé maličkosti a kuchyně většinou končí katastrofou.
    Ta poznámka s vepřovým a hovězím masem mě pobavila, naprostou s tebou jako studentka soucítím :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já maso nejím, takže tenhle recept pro mě nebude, ale věřím, že to někomu chutnat může :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥