Zdravím!
Protože mám dneska odpoledne zkoušku, dáme si jen jeden
rychlý recept, ať Vás nezanedbávám, ale zároveň věnuju čas i škole. :D
Toto rizoto má základ v italské kuchyni, po pár
úpravách receptu ale vznikla variace napříč světem.
Doba přípravy 40 minut
Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:
Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:
- 100 g sypané rýže
- 1 střední cibuli
- 1 větší kuřecí prso
- 1 stroužek česneku
- 200 ml vývaru, já zvolila drůbeží vývar
- Kukuřici z konzervy
- Kari
- Bazalku
- Sezam
- Olej
- Sůl
- Máslo
- Sýr dle chuti
Postup:
- Kuřecí prso nakrájíme na kostečky, v misce smícháme olej, dvě lžíce kari, dvě špetky bazalky, špetku soli a drcený česnek. Do této směsi maso naložíme a necháme odležet.
- V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibulku.
- Přidáme rýži, zalejeme částí vývaru tak, aby byla rýže ponořená, osolíme špetkou soli a zaklopíme pokličkou.
- Až rýže nasaje všechen vývar, přilejeme další část, tentokrát už nesolíme. Proces opakujeme, dokud rýže nezměkne.
- Mezi tím si na menší pánvi osmahneme kuřecí kostečky, chvíli před tím, než je maso zcela hotové, přidáme lžíci sezamu. (Sezam nedáváme hned na začátku, aby se nepřipálil!)
- Když je rýže dostatečně měkká, je čas přidat kukuřičku.
- Když rýže vsákne zbytek vývaru, přimícháme maso, opět zaklopíme pokličkou a necháme 15 minut odležet.
- Pokud není rizoto dostatečně vláčné, můžeme přidat ještě trochu vývaru.
- Podáváme zasypané sýrem dle chuti. Já zvolila Eidam. :)
Přeji Vám dobrou chuť! :)
To by mi určitě chutnalo :) vypadá to jednoduše a určitě bude moc dobré... přeju hodně štěstí u zkoušky :)
OdpovědětVymazatděkuji :)
Vymazat