středa 10. ledna 2018

Kari rizoto RECEPT

Zdravím!

Protože mám dneska odpoledne zkoušku, dáme si jen jeden rychlý recept, ať Vás nezanedbávám, ale zároveň věnuju čas i škole. :D

Toto rizoto má základ v italské kuchyni, po pár úpravách receptu ale vznikla variace napříč světem. 

Doba přípravy 40 minut
Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:
  • 100 g sypané rýže
  • 1 střední cibuli
  • 1 větší kuřecí prso
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml vývaru, já zvolila drůbeží vývar
  • Kukuřici z konzervy
  • Kari
  • Bazalku
  • Sezam
  • Olej
  • Sůl
  • Máslo
  • Sýr dle chuti



Postup:
  1. Kuřecí prso nakrájíme na kostečky, v misce smícháme olej, dvě lžíce kari, dvě špetky bazalky, špetku soli a drcený česnek. Do této směsi maso naložíme a necháme odležet.
  2. V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibulku.
  3. Přidáme rýži, zalejeme částí vývaru tak, aby byla rýže ponořená, osolíme špetkou soli a zaklopíme pokličkou.
  4. Až rýže nasaje všechen vývar, přilejeme další část, tentokrát už nesolíme. Proces opakujeme, dokud rýže nezměkne.
  5. Mezi tím si na menší pánvi osmahneme kuřecí kostečky, chvíli před tím, než je maso zcela hotové, přidáme lžíci sezamu. (Sezam nedáváme hned na začátku, aby se nepřipálil!)
  6. Když je rýže dostatečně měkká, je čas přidat kukuřičku.
  7. Když rýže vsákne zbytek vývaru, přimícháme maso, opět zaklopíme pokličkou a necháme 15 minut odležet.
  8. Pokud není rizoto dostatečně vláčné, můžeme přidat ještě trochu vývaru.
  9. Podáváme zasypané sýrem dle chuti. Já zvolila Eidam. :) 
Přeji Vám dobrou chuť! :)


2 komentáře:

  1. To by mi určitě chutnalo :) vypadá to jednoduše a určitě bude moc dobré... přeju hodně štěstí u zkoušky :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥