Ahojte! :)
Zdravím vás v tuhle krásnou proslušenou neděli - nebo aspoň u nás na Moravě krásně svítí sluníčko - a doufám, že se máte stejně fajn jako já. I když teda moje ráno dneska bylo pěkně náročný. Včera jsem totiž byla uzavírat plesovou sezónu a to konkrétně na maškarním plese. Moje kamarádka byla rytíž řádu Jedy a já (naprosto neoriginálně) splácala co doma bylo a nazvala to retro ve stylu pin up. :D
Teď už mě ale ranní kocovina nadobro opustila a než já opustím postel vyhřátou od sluníčka a vrhnu se na cvičení, mám pro vás recept na moje oblíbené kuřecí kousky po indicku. K této kombinaci mě inspirovat můj pobyt v Anglii na farmě, když jsme byli na All you can eat v nedalekém městě Tonbridge v orientální retauraci. Tohle jídlo jsem si naprosto zamilovala a s čistým svědomím můžu říct, že mi tu chutnalo víc, než v Soho v Londýně! :) Tak mě napadá, chcete tour po Anglii - kde všude jsme jedli? :)
![]() |
Prostě neumím vařit tak, aby byla pánev na fotku čistá :D |
Dvě až tři porce, čas přípravy do 20 minut :)
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 1 pl worchesteru
- 5 pl sojové omáčky
- medvědí česnek
- 1 pl medu
- kari
- sůl
- pepř
- kuskus nebo nudle dle vlastního výběru
Postup
- Prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s worchestrem, sojovkou a špetkou kari.
- Maso restujeme na rozehřáté pánvi, přidáme pepř a sůl a promícháme.
- Když začne maso tmavnout, přidáme medvědí česnek a zakápneme medem.
- V misce zalijeme kuskus horkou vodou a necháme nabobtnat. Až změkne, přidáme do na pánev a necháme ho nasát šťávu z masa.
- Podáváme s libovolnou zeleninou. :)
![]() |
A tohle je přesně to jídlo, o kterém jsem mluvila na začátku :) |
Vypadá to moc dobře a hned bych si to dala! :D
OdpovědětVymazatShard of Dreams
Dekuju :)
VymazatVypadá to moc pěkně. :-) Indickou kuchyni jsem měla nedávno poprvé a hrozně mi chutnala, takže tohle dost možná zkusím. :-) A článek ohledně jídla v Anglii by mohl být pěkný, minimálně když tam člověk pojede, ví, kde se nadlábnout. :-D
OdpovědětVymazatVyzkoušej a dej třeba i vědět jak ti chutnalo 😊
VymazatA dekuju, na tom článku zapracuju :)
Mňam, já teda indickou kuchyni nemám odzkoušenou nějak hodně, ale nejsem vůbec vybíravá a taková jídla mám moc ráda, vypadá to úžasně!
OdpovědětVymazatvoguetheresa.blogspot.cz
Dekuju, určitě vyzkoušej 😊
VymazatKuřecí maso když dělám čínu nebo něco vždycky naložím do sojovky :D kupovala jsem ji u wietnamcu a byla nejlepší :D ještě ji mám :)
OdpovědětVymazatJá bych určitě uvítala food články z Anglie! Směs vypadá velmi lahodně. Já bych si ji také radši udělala s kuskusem :) Letos jsem na žádném plesu nebyla a celkem mě to mrzí, ale co se dá dělat, třeba zase za rok :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM