čtvrtek 1. února 2018

RECEPT Rybízový koláč

Ahojte 😊


Už je únor a náš mrazák stále praská ve švech od všeho toho zamrazeného ovoce, které jsme do něj v létě nacpali. A tak jsem si říkala, co bych s ním mohla udělat. Kromě toho, že si ho ráno přidávám do snídaně, mě napadl koláč. 😊 Btw. Chtěli byste třeba i inspiraci na snídaně?

Ale protože s novým rokem se snažím i trošku lépe jíst, rozhodla jsem se recept trošku upravit, konkrétně místo obyčejného cukru jsem použila třtinový a místo klasické mouky jsem zkombinovala mouku špaldovou a žitnou. A co víc, je to super jednoduchý, žádný kynutí těsta ani šlehání bílků do sněhu.

Budeme potřebovat:
  • Na těsto
  • 130 g špaldové mouky
  • 70 g žitné mouky
  • 80 g třtinového cukru
  • 3 střední vejce
  • Prášek do pečení nebo jedlou sodu
  • Rostlinný olej (asi 8 polévkových lžic)
  • Bílý jogurt


Na posyp:
  • Ovoce dle vlastní volby – já mám černý rybíz – čím víc, tím líp
  • 10 g másla
  • 5 lžic žitné mouky
  • 5 lžic třtinového cukru


Postup:
  1. Mouku, vejce, cukr, prášek do pečení, jogurt a olej ručním šlehačem vyšleháme do jemného těsta.
  2. Pečicí formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem (TIP: pečicí papír napřed namočte, lépe se přizpůsobí tvaru formy)
  3. Posypeme vybraným ovocem.
  4. Z másla, mouky a cukru uděláme smícháním drobenku, kterou posypeme ovoce.
  5. Koláč pečeme na 170 stupňů 25 minut v horkovzdušné troubě, dokud okraje nejsou zlaté.



 Dobrou chuť! :) 

2 komentáře:

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥