úterý 13. února 2018

RECEPT - ovocné smoothie

Ahojte :)

Možná už jsem to zmínila v jiném článku, možná taky ne, protože toho mám trošku víc ve stavu konceptu a už se přestávám orientovat, co vyšlo a co ne :D Asi špatná organizace. Se začátkem semestru se snažím zapracovat na pár změnách. 

Tou první je určitě lepší příprava na výuku, což mi ušetří potom čas na konci semestru a zejména při zkouškovém. Přecejen v letňáku chce mít každý brzo prázdniny a já nejsem výjimka, že jo.

Tou další je lepší stravování, dodržování pitného režimu a větší množství pohybu, ne tedy jen po nákupních střediscích nebo když spěchám na šalinu. A jelikož ne vždycky mám čas zrovna vychystávat svačinky a ne na každém přemětu nás nechají jíst, našla jsem si zálibu ve smoothie, protože pít nás nechá každý a protože je to prostě dobrý. :D

K těm zeleninovým se postupně, doufám, dopracuju, ale momentálně jako dopolední vitamínovou bombu využívám ty ovocné. :)




Na smoothie potřebujeme:

  • 1x bílý jogurt
  • 80 g rybízu  
  • 50 g ostružin
  • 50 g jahod 
  • 1 banán 
  • 2-3 dl vody 
  • chia semínka 
No a postup je snadný, prostě to všechno nasázíme do mixéru, čím výkonnější, tím lepší, ideálně přímo určený na smoothie :)

Toto množství mi vyjde na 2x, záleží i na objemu vody, kterou přidáte. Kdyby se vám to zdálo málo sladké, i když tam máme banán, přislaďte javorovým sirupem nebo třeba medem. :) 

Máte rádi smoothie? A jestli ano, tak jaké u vás vede? 

4 komentáře:

  1. To vypadá parádně, já miluji jakékoliv smoothie a míchám si je v létě i v zimě :). Díky za tip, tvůj recept zkusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já moc smoothie ráda nemám, protože mám problém s jezením ovoce :D Ale přítelovi je někdy udělám, ten je má rád :) ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Stravování je taky můj problém :D vždycky mi to vydrží maximálně týden, kdy se snažím chystat si jídlo, ale zatím se z toho ještě nestal zvyk. Spíš taková chvilková zábava. Smoothie je super nápad na zdravou svačinu ;-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥