neděle 8. ledna 2017

Cestování jako vášeň

Zdravím tě u mě na blogu,

jako první článek bych mohla napsat pár slov úvodem.

Jmenuji se Denise Libertas, je mi 21 let, žiju na jižní Moravě a studuju v Brně. Vždycky jsem se bála zážitků. Na střední jsem chodila do 10 km vzdáleného města, protože jsem nechtěla jezdit do Brna, u moře jsem byla naposled jako dítě, léto jsem trávila prací, zatím co moji vrstevníci v létě krotili řeky nebo v zimě sjížděli sjezdovky.

Prostě jsem si myslela, že sedět doma na zadku je lepší, nestojí to peníze a člověk se může věnovat tomu, co ho baví. Ale co mě vlastně bavilo? Co jsem chtěla opravdu dělat?

Nevěděla jsem to. A když jsem se nedostala na vytouženou vysokou, tak místo toho, abych konečně zvedla zadek a vyjela do světa to zjistit, šla jsem na jedinou vysokou, která mě vzala a rok jsem se tam neskutečně trápila, abych to potom stejně vzdala.




Ale jak se říká, všechno zlý je k něčemu dobrý a já si za ten špatnej rok uvědomila, že takhle to nejde. Potkala jsem pár lidí, nadšených z cestování a nových zážitků a řekla jsem si, že do toho půjdu taky. Předčasně jsem ukončila semestr, který by pro mě stejně neznamenal postup do dalšího ročníku a kromě příprav na další příjímací zkoušky (úspěšně :)) jsem zjišťovala svoje možnosti na léto.

A takhle jsem se dostala na měsíc do Anglie, což mi neskutečně otevřelo oči. V první řadě, jsem si uvědomila, že když jediná cesta, kterou budu znát, bude do školy, do práce a zase domů, v životě mě nic pořádnýho nečeká. Budu tvrdnout v mizerný práci, protože mám školu jakou má dalších x tisíc lidí v republice. Ale když k tomu budete moct nabídnout něco navíc - zkušenosti z jiných zemí, pokročilou úroveň jazyka a další, budete oproti ostatním vždy ve výhodě.

A tak jsem začala nabídkám říkat ano, vystoupila jsem ze své osobní bubliny a jak mi to čas a peníze dovolí, začala jsem cestovat.

Cestováním ale nemyslím jen zahraničí, ale i naše krásné Česko, protože je tu tolik úžasných míst, že by byla škoda je nenavštívit.

Ve svých článcích tě provedu každou mou cestou, ať už má jen pár kilometrů nebo stovky. Doufám, že se budeš bavit a nezapomeň nechat komentář, pokud tě něco zaujme nebo se ti naopak nebude líbit.


3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se kdysi nedostala na vysněnou školu, šla jsem tam, kde mě vzali a vzdala jsem to (akorát po 2 měsících trápení ne až po roce) a odcestovala na rok do Anglie. Tam se mi kompletně změnil život. Cestování je ta nejlepší věc na světě, která lidem otevírá oči a srdce. Přeji na cestách hodně štěstí Denisko :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jeej teším sa na články a gratulujem k tej zmene :) idem čítať ďalej, a dávam odber, pretože takéto cestovateľské články/blogy mám rada :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥