úterý 10. ledna 2017

Tonbridge


Zdravím! :)

Dnes jsem si pro vás připravila další město v Kentu, UK, které jsem navštívila. Při mém pobytu v Anglii byl Tonbridge jedním z míst, kde jsem byla nejčastěji. Už i díky tomu, že to bylo nejbližší místo, kde se dalo levně nakoupit. Od našeho kempu po footpath to bylo asi 8 km a cesta zabrala asi hodinu a tři čtvrtě. Nazpátek jsme většinou jezdili autobusem, protože se nám nechtěl nést nákup.



Naše první návštěva byla velmi rychlá - po cestě z letiště jsme tu jen nakoupili v Lidlu jídlo a šup do autobusu. Podruhé už jsme měli možnost pořádně se rozhlédnout. Hlavní ulice byla typicky britská. V přízemí krámky nebo restaurace a v patře byty, krásné dřevem zdobené domy, všude květiny, nádhera. Dominantou města je hrad, který stojí na mírném kopci a okolo něj teče řeka Medway. V parku u hradu jsou velmi přátelské veverky, ty odvážnější si berou jídlo přímí z ruky.

Jak jsem se zmínila, Tonbridge jsme využívali nejvíc na nákupy. V centru najdete Lidl, Saintbury's a náš velmi oblíbený Poundland. Kromě těchto řetězců tu byl i Polský obchod, KFC, McDonald, Subway, místní Fish and Chips, Pizza Expres, indický Orient a spousta obchůdků s knihami či Charity shopy, které jsme si oblíbili více v Maidstone.

Jednou za čas se na okraji na louce pořádal bleší trh, kde bylo vstupné 60 centů, opravdu jen symbolicky. To byste nevěřili, kolik krámů může mít někdo doma. Opravdu. A já ty krámy kupovala... Mám škrabátko do vlasů za 50 centů, pohodlné tepláky za libru a hru Mortal Combat (nevím kolik, myslím že 9) na X Box 360 za 4 libry. Známí koupili váhu i se závažím a nějaké věci pro mimčo, které plánují. Zajímalo by mě, jak tu váhu provezli přes letiště, určitě museli připlácet kila.

S Tonbridge souvisí i nejlepší gurmánský zážitek našeho cestování,když jsme s celou partou asi 12 lidí navštívili indický Orient na večeři a v rámci nabídky All you can eat jsme každý ochutnali snad vše, co bylo.

Pojďte už konečně na fotky :)

Na mostě přes řeku Medway, vlevo nahoře jsou vidět rozbořené hradby

Klidná Medway


Takhle luxusně vypadají bytovky - dole garáže, nahoře byty

Trošku mi to připomínalo toncentrák :D

Pizza Express a Medway

Hrad v Tonbridge

Pohled na Medway a místní banku




Sídlo místního lesnického a mysliveckého sdružení

Sídlo místního lesnického a mysliveckého sdružení

Pizza za 12 liber



A ještě vám trošku podráždím chuťové buňky, mám i pár fotek z Orientu :)
Hranolky, jehněčí a krevety

Hovězí, kuřecí maso a vepřové žebírko (takhle naložit maso bych chtěla umět, fakt vynikající)

Nudle a jiné kuřecí, taky dobré, ale to předtím bylo lepší

Slávky, rybí kousky, mořské řasy a pečivo

Toto už nevím ani co bylo za maso, myslím že skopové, ale dobré :)
Jaké zajímavé město jste kdy navštívili? Kam byste se rádi vrátili? Co vy a All you can eat?

3 komentáře:

Moc děkuji za veškerou zpětnou vazbu ♥